Lucinda tekent bij Trek Segafredo (weg) en Telenet-Fidea Lions (veld)

Lucinda gaat Team Sunweb na drie jaar verlaten en rijdt de komende twee seizoenen op de weg voor Trek Segafredo en in het veld bij Telenet-Fidea Lions. Die combinatie is niet ongewoon en beide ploegen gaan er uiteraard mee akkoord. In het veldrijden behoort Lucinda intussen tot de wereldtop en het was Telenet-Fidea Lions die na afgelopen seizoen met het voorstel kwam om deze driehoekssamenwerking aan te gaan.

Ze hoefde niet weg bij Team Sunweb, maar vond het zelf beter om voor een andere omgeving te kiezen. “Ik heb bij Team Sunweb drie mooie jaren meegemaakt. Professioneel geleide ploeg met leuke mensen. Geweldige rensters ook om mee te fietsen.” Waarom dan toch een vertrek? Lucinda: “Ik ben nog lang niet aan het einde van mijn carrière, maar ik denk wel, dat ik nu een andere omgeving nodig heb om door te trekken. Er zit nog steeds rek in mijn rijden. Ik hoop dat bij Trek Segafredo te bewijzen. Ook denk ik bij Telenet-Fidea Lions nog het nodige te kunnen bijleren in het veld. Het is geen geheim dat ik in de toekomst meer wil gaan crossen. Ik kijk er naar uit. Er zijn prima afspraken gemaakt over de koersen die ik kan rijden en ben heel blij met de mogelijkheden die ik krijg.”

Ze komt bij de Amerikaanse formatie twee oude bekenden tegen. Ellen van Dijk en Ruth Winder reden tot en met 2018 ook voor Team Sunweb. Bekende toppers zijn Elisa Longo Borghini en Lizzie Deignan Armitstad. Maar eerst komt het winterseizoen aan bod. Vanaf 1 januari rijdt ze voor het Belgische Telenet-Fidea Lions, de ploeg van veldrit-icoon Sven Nijs. Een puur in het veldrijden gespecialiseerde formatie met bij de mannen Nederlandse toppers als Lars van der Haar en Corné van Kessel. De vrouwenploeg bestaat nu nog uit de Belgische veterane Ellen van Loy en de jonge talenten Fleur Nagengast (Nederland) en Marthe Truyen (België).

Comments
 • Willem wijkagent
  Beantwoorden

  Super gefeliciteerd Lucinda!
  Ik vermoedt dat het een opluchting voor je is.
  Ondanks je hele sterke optredens dit seizoen zowel in het veld als op de weg.
  Op voorhand veel succes gewenst bij Telenet-Fidea Lions en Trek-Segafredo!
  Maar eerst de komende maanden nog op het EK en WK in Oranje.
  Dan goed afsluiten voor Sunweb en wellicht in een speciaal truitje overstappen,
  want “the best is yet to come!”
  Groeten, Willem

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search