Lucinda komende twee jaar bij Liv Plantur

Lucinda rijdt vanaf komend seizoen voor Liv PLantur. Ze heeft met de ploegleiding overeenstemming bereikt over een tweejarig contract. Lucinda neemt daardoor na vier prachtige jaren afscheid van het Rabo Liv Women Cycling Team. Ze boekte bij de ploeg haar grootste successen tot nu toe en zette er grote stappen. Lucinda: “Ik heb het nog steeds heel goed naar mijn zin bij Rabo Liv, maar ik kijk er naar uit om mijn carrière een andere richting in te sturen.”

Bij Liv Plantur is Lucinda met haar koersinzicht de beoogde wegkapitein. Ploegleider Hans Timmermans is heel blij met de komst van de tweevoudig Nederlands kampioene meldt hij op de website van de ploeg. “We volgen Lucinda al een paar jaar. Ze past exact in de ploeg, die we willen worden. Lucinda kan met haar vermogen de koers te lezen, haar capaciteiten en haar loyaliteit een flinke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van ons team. Aan de andere kant willen wij haar de mogelijkheden bieden uit te groeien tot een van de beste wegkapiteins ter wereld.”

Lucinda heeft een dubbel gevoel bij haar afscheid van Rabo Liv. “Een prachtige ploeg met fijne collega’s en een inspirerende leiding. Maar ik was echt wel toe aan een overstap. Vier jaar is een lange tijd. Wel vier hele mooie jaren. Rabo Liv heeft mij de mogelijkheden geboden flinke stappen te maken in mijn carrière. Dat doe je namelijk niet alleen, maar ook in samenwerking met je ploeggenotes en de begeleiding. Daar ben ik iedereen bij Rabo Liv heel dankbaar voor.”

Ze kijkt vooruit naar het nieuwe seizoen. “Vol verwachting. Ik kijk uit naar de samenwerking in een nieuwe omgeving. Ik hoop, dat het een nieuwe wending in mijn carrière zal geven met soms ook een leidende rol in sommige koersen.”

In de vier jaar bij Rabo Liv maakte Lucinda niet alleen furore als wegkapitein. Ze boekte er ook mooie successen.
2013: Nederlands kampioen op de weg; Zilver WK ploegentijdrit
2014: Etappezege Energiewacht Tour; 1e Eindklassement Energiewacht Tour; Zilver NK op de weg; 1e GP Plouay World Cup.
2015: Etappezege Energiewacht Tour; Nederlands kampioen op de weg; 2 etappezeges Giro Rosa; 2e Sparkassen Giro World Cup; 1e Ploegentijdrit Open Suède de Vargarda; 2e Eindklassement Holland Ladies Tour; 1e Puntenklassement Holland Ladies Tour; Brons WK ploegentijdrit
2016: 3e Gent-Wevelgem; 1e Erondegemse Pijl

Lees HIER het persbericht van Liv Plantur (Engels).

Foto: © Cor Vos

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search