Lucinda keurig vierde op NK tijdrijden

Lucinda had vóór het NK tijdrijden zitten rekenen. Podium zou met drie superspecialisten als Ellen van Dijk, Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen aan de start heel lastig worden. Maar ze vond zelf ook, dat ze voor de strijd om de vierde tot en met de zesde plek goede benen moest hebben, want het zou volgens haar dicht bij elkaar liggen. Dat bleek dus niet zo, want Lucinda was achter het favoriete trio veruit ‘the best of the rest’. Annemiek van Vleuten won goud.

Lucinda was uiteraard erg tevreden met haar prestatie. “Op voorhand had ik verwacht, dat de plekken 4, 5 en 6 dicht bij elkaar zouden liggen en dat het bij mij met een superdag heel positief kon zijn, maar dus ook als je net ietsje minder bent zomaar de andere kant kon op vallen.”

Dat laatste gebeurde dus niet, ondanks de zware omstandigheden. Een zwaar parcours en natuurlijke de hoge temperaturen speelden iedereen parten, maar de een is er wat beter tegen bestand dan de ander. Lucinda deelde goed in, zodat ze aan het einde een goed tempo kon handhaven en nog verder uitliep op haar concurrentes om de subtop posities. Het verschil met plek drie Anna van der Breggen bedroeg uiteindelijk ‘slechts’ 43 seconden. Ook een indicatie voor het goede rijden van Lucinda.

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search