Lucinda keurig tweede in Amstel Gold Race

Winnen zat er tegen de supersnelle Chantal Blaak eigenlijk niet in, dus kon Lucinda wel leven met haar tweede plaats in de Amstel Gold Race van zondag. De tweede editie voor vrouwen. Lucinda maakte samen met Blaak deel uit van een kopgroep van zes. In de finale probeerde Lucinda tot tweemaal toe een sprint te ontlopen, want ze wist dat dat een moeilijk verhaal zou worden tegen Blaak. Die opzet lukte niet, waarna ze op de meet inderdaad alleen Blaak voor moest laten.

Ze was content, want de vorm gaat vooruit en in het Limburgse heuvelland kon Lucinda tot diep in de finale een hoofdrol vervullen. Het was ook conform het strijdplan van Team Sunweb, waarin haar een voorname rol was toebedeeld. “We zouden vanaf de Keutenberg proberen om in een kopgroep te komen en het lukte mij om in de juiste te zitten. Ik heb toen vol gereden om een goede voorsprong te krijgen, terwijl mijn ploeg achter mij op de plekken waar het kon de boek verstoorde”, verklapte Lucinda na afloop.

Bij de voorlaatste passage van de Cauberg sloeg de pechduivel toe. Terwijl onder anderen Chantal Blaak aanzette, kon Lucinda niet mee komen, maar daar bleek een afloper debet aan. Lucinda: “Gelukkig zat de auto er achter, dus kon ik direct communiceren. We besloten om bovenop een fiets wissel te doen. We hebben een cross-wissel gedaan en ik kon gelukkig snel weer bij Riejanne Markus en Audrey Cordon aansluiten en die wilden goed samenwerken om terug te komen.”

“Toen heb ik natuurlijk een beetje balans moeten zoeken tussen pokeren en de boel laten gaan. Er kwam voor de Cauberg geen moment meer om te gaan. Dus probeerde ik het dan bovenop, maar Spratt en Blaak waren sterk genoeg en twijfelden niet.” In de eindsprint was ze vervolgens kansloos tegen de wereldkampioene, maar de teleurstelling maakt snel plaats voor trots. “Ik ben erg blij dat de ploeg het vertrouwen in mij had en dat ik er een tweede plek kon uit halen.”

Foto: Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search