Lucinda in Londen 4e en winnares tussensprintklassement

Het stelde als selectieve wedstrijd niet bar veel voor, maar toch genoten Lucinda en haar ploeggenotes zaterdagavond van de Prudential Ride London. Het parcours was gesitueerd rond Buckingham Palace en een paar andere iconische gebouwen. De sfeer was als zo vaak bij Britse wedstrijden geweldig. En er was ook nog eens een voor vrouwenwedstrijden ongekende prijzenpot van in totaal 100.000 euro. Kirsten Wild won de voorspelbare en door iedereen verwachte massasprint. Lucinda greep nipt naast het podium. Ze werd een paar centimeter achter Leah Kirchmann vierde. Maar Lucinda won wel het tussensprintklassement en met haar team het ploegenklassement.

De vierde plek van Lucinda en de zevende van Nederlands kampioene Anouska Koster kwam tot stand na een supersnelle wedstrijd, waarin Rabo Liv zich onderscheidde met een geweldige instelling. De ploeg deed er alles aan een massasprint te voorkomen en zorgde zo voor een felle strijd. Ook Lucinda mengde zich in de strijd en ze roerde zich ook nog eens in de drie tussensprints met een eerste, twee en derde plek. Dat was goed voor de totaaloverwinning. Zo werd het met de ploeg toch nog een hartstikke leuke avond.

Lucinda vond het zelf bijna een koers ‘in Nederlandse stijl’. “Het ging goed en ik kon de eerste tussensprint winnen. Toen ben ik maar voor het klassement gegaan. En in de finale nog geprobeerd een beetje te herstellen om nog goed te kunnen sprinten. Uiteindelijk moest ik in de slotkilometer helaas van te ver komen. Maar toch een goede sprint. Al rijd ik natuurlijk liever het podium.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search