Lucinda in Giro in dienende rol

lucinda_nk_2014Vandaag (vrijdag 4 juli) begint de Giro Rosa, de langste (10 dagen) en zwaarste (4 aankomsten bergop) etappekoers voor het vrouwenpeloton. Lucinda maakt deel uit van de achtkoppige ijzersterke Rabo Liv formatie, die met liefst drie kopvrouwen aan de start staat. Niet alleen Marianne Vos, maar ook Pauline Ferrand Prevot en Anna van der Breggen zijn door ploegleider Koos Moerenhout uitgeroepen tot beschermde rensters.

Koos en vaste kopvrouw Marianne willen voorkomen, dat de ploeg in soortgelijke problemen komt als vorig jaar in de Giro. Marianne kampte toen met rugproblemen. Ze won weliswaar twee etappes, maar bergop liep ze met haar fysieke problemen tegen haar grenzen aan. De ploeg had toen geen backup voor de kopvrouw, die uiteindelijk op de zesde plaats in het klassement eindigde.

Deze keer wil de ploeg de hele ronde een rol spelen in het klassement. Lucinda verwacht dan ook, dat zij samen met de andere vier rensters buiten de top drie in een dienende rol zal gaan rijden. “Ik verwacht hier geen hoofdrol voor mijzelf gezien het feit we zeker drie rensters hebben die voor hett klassement kunnen gaan. Zoals altijd zal het ook dit jaar weer een zware koers worden door het parcours en de manier waarop hier altijd gereden wordt.”

Lucinda start echter vol goede moed, ploegambities en ook nog een beetje ambitie voor zichzelf. “Ondanks dat ik op het NK bijna weer de titel pakte, ben ik nog niet helemaal in vorm en dus hoop ik gedurende de Giro nog te kunnen groeien. Het zou gaaf zijn als hier dan nog een dagsucces aan gekoppeld kan worden, maar gezien de klassementsambities in de ploeg zal dat lastig zijn.”

Begonnen wordt met een twee kilometer lange proloog in Caserta.
Bekijk HIER het profiel van de proloog.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search