Lucinda in Diegem 15e na inhaalrace

Na haar entree in het cross-circuit van deze winter, vorige week in de Scheldecross van Antwerpen, was Lucinda ook zondag van de partij in de sterk bezette Superprestige cross van Diegem. Opnieuw ging het lekker. Ze reed een stabiele cross ondanks de slechte startpositie en een lekke band onderweg. Ze werd vijftiende. De Belgische Ellen van Loy won op eigen bodem. Lucinda’s ploeggenote Thalita de Jong eindigde op de zesde plek.

Het was een fraai parcours in Diegem. “Mooie lange ronden met redelijk wat wegstukken en veel op en af”, merkte Lucinda zelf in dat verband op. “Ik heb natuurlijk niet of nauwelijks UCI punten, wat betekende ver van achter van start. Op dit parcours waar je bijna direct een trechter inrijdt, was dat niet echt handig. Dus na een hoop oponthoud in de eerste ronden kon ik aan mijn inhaalslag beginnen.”

In het restant van de koers moest ze nog van fiets wisselen door een lekke band. Hier en daar maakte ze nog een klein foutje, maar over het algemeen ging het wel goed en ze kon opschuiven naar een redelijke positie in de middenmoot. Vijftiende. Zowel met het resultaat als de eigen inbreng kon Lucinda uiteindelijk wel leven.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search