Lucinda houdt goede vorm ook in Zeeland vast

Dat de vorm helemaal in orde is, bewees Lucinda ook zaterdagmiddag in de EPZ Omloop van Borsele. Ze was als een van de weinige Raborensters bij de les. Samen met de ook goed rijdende Duitse Anna Knauer mengde ze zich na een overwegend saaie wedstrijd in de massasprint. Lucinda koos het verkeerde wiel en miste daardoor een mooie uitslag. De 20-jarige Knauer knalde naar een voor haar leuke derde plek. Kirsten Wild won. Al voor de vijfde keer.

Lucinda had opnieuw goede benen. Ondanks het feit dat ze al voor de derde keer in vier dagen aan de bak moest, voelde ze zich goed. Het peloton brak een paar keer, maar Lucinda zat iedere keer in de eerste waaier. Na 85 kilometer leek een beslissing te vallen toen 30 rensters zich losmaakten van het peloton. Onder die 30 Lucinda, Anna Knauer en Kasia Niewiadoma. Maar het kwam toch weer bijeen. Een massasprint was vervolgens onvermijdelijk.

“Ik zat aanvankelijk samen met Anna super”, legde Lucinda na afloop uit. “Maar ik zat aan de verkeerde kant van iemands wiel. Zij stopte met sprinten, dus toen was ik gezien. Was een dom foutje van mij.”

De derde plek van Anna Knauer en het goede rijden van Lucinda maakten nog iets goed van een teleurstellende dag voor de Raboploeg. “Collectief was het niet goed vandaag”, oordeelde ploegleider Sierk-Jan de Haan. Lucinda: “Als team was dit helaas een van de slechtere wedstrijden dit jaar. Niet iedereen zat goed in de wedstrijd en dat was wel jammer.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search