Lucinda hoopt te leren van cross in Ronse

Na de prachtige tweede plaats van vorige week in Gieten leek Lucinda ook zondag in Ronse op weg naar het podium. Maar meerdere fouten wierpen haar terug nadat ze op de tweede plaats op weg leek aansluiting te vinden met haar solerende ploeggenote, wereldkampioene Thalita de Jong. De laatste ging zelf ook nog onderuit, maar had voldoende voorsprong om de eindzege over de streep te trekken. Lucinda werd uiteindelijk vijfde.

“Ik ben nu best chagrijnig. Want dit heb ik mijzelf aangedaan. Zit je goed in de wedstrijd op de tweede plaats en dan ga je een hele rij onnodige fouten en foutjes maken. Ik wil nog een beetje te graag, dat is vaak het probleem voor mij in veldritten maar zeker vandaag.” Lucinda heeft in het veldrijden soms moeite om rust te bewaren en dat kwam er zondag helemaal uit.

De grootste fout maakte ze toen net op weg leek het verschil met Thalita te verkleinen. In een haakse bocht ging ze onderuit. De ketting lag er af en ze verloor twintig seconden. Lucinda: “Eigenlijk ging ik die bocht nou net iets te voorzichtig in. Daarom reed ik het bochtje niet lekker en ging ik onderuit. Als het daar nou maar bij was gebleven, maar ik maakte vervolgens nog honderdduizend fouten en dat kost me hier het podium.”

Ze hoopt vooral te leren van het optreden in Ronse, waar een mooi maar technisch parcours lag. “Ik roep het zelf steeds, dat ik in het veld nog heel veel moet leren. De wedstrijd van vandaag was daar een goed voorbeeld van. Techniek beheersen is een, maar techniek onder druk beheersen is twee. We zijn goed op weg. Het loopt soms lekker, maar ik ben er nog niet.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search