Lucinda heeft kort voor rustblok weer goede benen

Lucinda heeft zaterdag in de Omloop van Borsele haar eerste grote blok van dit jaar goed afgesloten. Ze werd zevende in een sprint van zestien koploopsters, maar ze was vooral content met haar goede benen. Het was nog niet helemaal top, maar ze gaat nu in elk geval met een goed gevoel een rustperiode in van drie weken. De Italiaanse sprintster Barbara Guarischi won de wedstrijd.

“Ik voelde me de laatste tijd wat ziekjes, verkouden, en daar was het een paar keer iets minder en dan is het niet leuk om aan een rustblok te beginnen. Maar vrijdag had ik al betere benen in de tijdrit (15e) en dat trok vandaag door. Het is nog niet alles, ik mis nog steeds de punch. De wattages zijn nog niet optimaal, maar ik kan wel draaien en dat is al een vooruitgang.”

In de door de wind bepaalde koers was ze goed bij de les. Steeds was Lucinda vooraan te vinden. Na wat breuken vond ze zichzelf samen met haar ploeggenotes Roxane Knetemann en Moniek Tenniglo terug in de eerste waaier van dik 35 rensters. Later dunde die groep door een valpartij uit tot zestien. Helaas lag ook Moniek Tenniglo, zonder erg, op het asfalt.

In de finale probeerden Lucinda en Roxane de sprint te ontlopen. Drie kilometer voor de meet leek Lucinda samen met Elena Cecchini en Chantal Blaak op weg naar een definitief gat, maar het werd toch nog een sprint. En toen was de koek wel op. Lucinda neemt nu in de aanloop naar de Tour of Californië drie weken welkome rust. Ze miste in het voorjaar slechts een handjevol koersen. Vanaf half mei komt het grotere rondewerk in beeld.

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search