Lucinda heeft in La Course betere benen

Eindelijk kon ze weer dieper gaan. Lucinda had zondag in Parijs in La Course het gevoel, dat het weer de goede kant op gaat. Ze was tweemaal betrokken bij belangrijke aanvallen, maar had in de finale niet meer de energie om kopvrouw Marianne Vos bij te staan. Marianne werd derde. De Australische Cloe Hosking won met duidelijk verschil.

Het was pas de derde editie van La Course, die mede op initiatief van Marianne Vos tot stand is gekomen. De vorige twee wedstrijden werden gewonnen door de ploeg van Lucinda. Marianne Vos won in 2014 en Anna van der Breggen in 2015.  Een derde overwinning zat er dus niet in. Door valpartijen in de finale en een late aanval van Ellen van Dijk raakte de organisatie van de sprint ontregeld en bovendien was Lucinda net teruggepakt. “Ik had helaas niet voldoende over om Marianne in de sprint nog bij te staan”, bekende ze.

Marianne raakte in de sprint haar ploegmaats kwijt, raakte ingesloten en moest van te ver komen om Hosking nog te kunnen bedreigen. De kopvrouw was toch niet ontevreden. “Mijn vertrouwen na Thüringen was goed en dat heeft vandaag geen deuk opgelopen.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search