Lucinda haalt podium in ‘blubberzooi’ Overijse

Ze had kansen op winst in de Druivencross van Overijse maar greep mist door eigen foutjes, toch kon Lucinda leven met de derde plaats achter voormalig wereldkampioene Pauline Ferrand Prevot en Sanne Cant. “Ik voel me prima en hartstikke sterk. De vorm is okay, maar eigen foutjes doen me de das om hier in die blubberzooi. Het zit er dus wel in”, reageerde ze na een prachtig duel in de modder.

Bij het verkennen, lag het parcours er anders bij. De sneeuw was nog niet weg. Lucinda: “Ik vond het toen een heel moeilijk parcours, maar toen het ging regenen en de beloften al diepe sporen hadden getrokken, was het ineens totaal anders.” En niet geheel tot haar teleurstelling. “Het was wat wateriger geworden en dat lag me toch beter.”

Ferrand Prevot verrassend
Lucinda maakt ook vanaf de start deel uit van de eerste groep, die lange tijd dicht bijeen bleef. Verrassend was de aanwezigheid van Lucinda’s voormalige ploeggenote en oud-wereldkampioene Pauline Ferrand Prevot, die in Overijse pas haar tweede cross van het seizoen reed na haar rentree van zaterdag.

Lucinda nam de leiding van de kopgroep van vier, waar ook wereldkampioene Sanne Cant en Katie Compton deel van uitmaakten. Met nog anderhalve ronde voor de boeg kon alleen Lucinda reageren op een versnelling van Ferrand Prevot. De twee reden weg van de concurrentie. In een afdaling maakte Lucinda vervolgens een fout waardoor ze onderuit ging. Haar zadel stond vervolgens scheef. Fietsen ging nog wel, maar een wissel was toch noodzakelijk.

‘Toch een hele leuke cross’
De tweede plaats bleef echter binnen handbereik, hoewel Sanne Cant op korte achterstand volgde. Een nieuwe fout was echter funest. Lucinda: “Ik moest de zijkant opzoeken, maar kwam met mijn stuur verstrikt in de boarding, waardoor ik weer viel. Sanne kwam erbij en ze was vervolgens wat gehaaider in de finale.” De foutjes waren wrang, maar de vorm uitstekend en daar houdt ze zich aan vast. “Ik voel me heel goed en lekker. Ik vond het ook een heel leuke cross. Weer eens wat anders.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search