Lucinda: ‘Goede gevoel keert langzaam terug’

lucinda_vlaanderen_0406Lucinda maakte zondag voor de eerste keer de finale van de Ronde van Vlaanderen vooraan mee. Het liep niet helemaal optimaal, met name niet voor de ploeg, maar ze was juist doordat ze zelf de kracht voelt toenemen gematigd tevreden. Lucinda werd twaalfde in de door Ellen van Dijk op indrukwekkende wijze gewonnen klassieker. Met de twaalfde plek was Lucinda de vierde renster van Rabo Liv. In de breedte sterk dus, maar toch overheerste teleurstelling in het Rabokamp.

“Het is balen, dat we net niet goed genoeg zijn om op de cruciale momenten te kunnen volgen. Het gaat wel over de hele linie steeds iets beter, maar het laatste zetje ontbreek nog”, treurde Lucinda een beetje na de toch heel amusante koers waarin ze zelf ook nog een prima rol vervuld had. Aan de andere kan vond ze voldoening in het feit, dat het qua uitslag weer een beetje de goede richting in ging en dat ze de Vlaamse finale mede kon inkleuren.

Lucinda: “In het begin van de koers waren wij eigenlijk de enige ploeg, die weg wilde rijden. En dan lukt dat natuurlijk ook niet. Uiteindelijk ging Ellen op de Kluisberg in de aanval. Daar zat ik te ver van achteren. Na de aanval van Ellen kon ik samen met Tiffany Cromwell een tegenaanval plaatsen. In de aanloop naar de Oude Kwaremont gingen we met zijn tweeën in de achtervolging. Op de plek waar de klim afvlakte, kwamen Johansson Armitstead en Longo-Borghini voorbij. Ik kon even aanhaken, maar kon het helaas niet vast houden.”

‘Helemaal op’
Samen met Pauline Ferrand-Prevot probeerde Lucinda voor de Patersberg terug te keren, maar ze naderden nauwelijks. Op weg naar de finish gingen de vier Raborensters in de tweede achtervolgingsgroep goed samenwerken. Ze naderden de eerste achtervolgsters nog tot op een paar meter. Lucinda kon daarna niet meer mee sprinten. “Ik was helemaal op. Maar wel begint de uitslag er al wat meer op te lijken.”

“Ik heb gedaan wat ik kon vandaag. Ik was blij dat ik voor de Oude Kwaremont weg kon komen. Het was jammer dat ik daarna net niet kon volgen bij de eerste drie achtervolgsters. Daarvoor moet ik gewoon nog een paar procentjes beter worden, maar vandaag was al met al voor mij geen slechte dag.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search