Lucinda geniet van wereldbekerdebuut

Ze bleef op een haar van het podium steken, maar toch keek Lucinda zondagmiddag vol genoegen terug op haar eerste wereldbekerwedstrijd cross. Op een lastig parcours werd ze in Valkenburg vierde. De klassering, maar meer nog haar optreden tijdens de wedstrijd gaven na afloop een beetje vleugels. De voor een mogelijke tweede plaats funeste fout voerde niet de boventoon, wel de wetenschap dat ze op een technisch lastig traject goed uit de verf was gekomen. Ploeggenote Thalita de Jong was opnieuw ongenaakbaar.

Lucinda: “Ik heb een superwedstrijd gereden. Technisch een stuk beter dan de afgelopen weken. In Ronse maakte ik twee weken geleden nog ‘honderdduizend’ fouten. Vandaag liep het heel erg goed. Op dat ene foutje in de finale na dan. Maar helemaal foutloos rijdt niemand. Dit was nu wel op een cruciaal moment. Dat was jammer, want de tweede plaats was in zicht. Maar het goede gevoel is er toch.”

Ongunstige start
Ze moest bijna helemaal achteraan starten, omdat ze nog onvoldoende punten heeft voor de eerste startrijen. Maar dat nadeel wist Lucinda al snel weg te poetsen. Ze kwam na de eerste schermutselingen uit rond de achtste plek. Dat was al een goed begin. Lucinda reed op een gaatje van vijf koplopers en ze kwam steeds dichterbij. Uiteindelijk sloot ze ook aan.

“Ik besloot meteen door te gaan naar de koppositie en mijn eigen ding te doen”, vertelde Lucinda. “Het groepje brak. Ik reed weg met Thalita en Sophie de Boer.” Thalita de Jong was echter een maatje te groot voor de andere twee Nederlandse toppers. Ze reed twee ronden voor het einde met machtige trappen weg van de rest, maar de tweede plaats bleef in beeld voor Lucinda. Dat zou een topresultaat zijn bij een debuut op dit wereldniveau.

Droomdebuut
De laatste ronde probeerde Lucinda zich een beetje te sparen, voor zover mogelijk. Maar bij het uitkomen van een bocht raakte ze de staanders van een hek. Ze viel en de ketting lag er af. Sophie kon soleren naar plek twee en de jagende Sanne Cant ging Lucinds nog net voorbij voor de strijd om de derde podiumplek. Lucinda: “Ik had niet meer de macht om het gat met Sanne dicht te rijden. Ik kwam nog wel dichterbij, maar het lukte net niet. Jammer, maar toch was dit een droomdebuut.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search