Lucinda gaat lang mee in heroïsche Strade Bianche

Regen, kou, modder, onverharde en supersteile stroken. De Strade Bianche was weer een fantastische koers. Misschien wel de mooiste van het jaar. Nu al. Lucinda verraste zichzelf min of meer. Ze had veel moraal en voelde zich erg goed. Uiteindelijk sloeg de kou op haar benen en was de superzware finale nog net iets te moeilijk. Toen Anna van der Breggen aanzette, haakte Lucinda af. Anna won na een prachtige solo. Lucinda werd 17e, maar was toch zeer te spreken over haar koers. Het liep eigenlijk goed en ze voelde zich ook sterker dan in de Omloop het Nieuwsblad.

“Dat was eigenlijk cross maal 5 vandaag. Een mooie wedstrijd waarin van begin tot eind werd gereden”, pufte Lucinda na de aankomst. Ze stond met goede benen aan de start en de moraal was na het succesvolle cross-seizoen en de redelijke start van de wegwedstrijden vorig weekend ook goed. Er lag een parcours wat ze met haar capaciteiten aan moet kunnen.

Dat kwam er eigenlijk ook wel uit. Lucinda: “Ellen van Dijk zat lang in de kopgroep van drie, wat een super situatie was voor ons. Pas aan het begin van de finale werd deze ontsnapping terug gepakt. Toen voelde in me wel redelijk, al had de kou wel op mijn benen geslagen. Op de derde laatste gravelstrook viel Anna aan en ik kon simpelweg niet mee.”

“Op het steile stuk stond ik geparkeerd. Ellen wist nog aan te haken bij de eerste achtervolgende groep en de groep daarachter zat ik. Tijdens de wedstrijd voelde ik me sterk en dacht met de besten bergop mee te kunnen, maar in de finale was het dus helaas nog te veel. Maar wel blij dat ik me weer sterker voelde dan vorige week. En ik heb echt genoten van deze bijzondere editie.”

Foto Davy Rietbergen/Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search