Lucinda en ploeg goed door lastige derde dag

brand_lucinda_0411De lastige derde dag van de Energiewacht Tour is goed verlopen voor Lucinda en haar ploeg Rabo Liv Women Cycling Team. In de door Vera Koedooder na een indrukwekkende solo gewonnen ochtendetappe ontsnapten Lucinda en haar ploeggenote Roxane Knetemann aan tijdverlies. In de ploegentijdrit in de namiddag behaalde de Raboploeg een keurige derde plaats. Wereldkampioen Specialized Lululemon won. Rabo eindigde 14 seconden later. Vera Koedooder bleef leidster en Lucinda klom naar de 7e plaats in het klassement op 47 seconden van Koedooder.

Iedereen rekende in de ochtendetappe op een massasprint, maar door een aanval van Koedooder en Chloe McConville kwam het daar niet van. Koedooder schudde in de finale de Australische van zich af en reed naar een geduchte voorsprong van bijna tweeëneenhalve minuut op de hoofdmacht. Dat was voldoende voor een dubbelslag. Voor Lucinda en Roxane Knetemann dreigde even een donker einde, want beiden zaten achter een grote valpartij en ze verloren daardoor de aansluiting. Geluk bij een ongeluk was, dat ook tijdritkanon Ellen van Dijk slachtoffer was. In haar kielzog keerden ze net op tijd terug vooraan.

Toen kwam het zenuwenwerk in de tijdrit, want daar kijkt niemand met plezier naar uit. “Het is toch iets waar ik altijd wel tegenop zie”, bekende ook Lucinda. “Maar het zit er nu gelukkig op. Het liep goed, best vloeiend. Ik voelde me beter worden hoe meer het vorderde.” De vorm is dus nog steeds goed. Met nog twee dagen voor de boeg staat Lucinda nu zevende in het klassement. Het podium is nog speelbaar, maar dan moeten de weersomstandigheden wel mee zitten. De meeste etappes in de Wachttour eindigen al jaren in massasprints. Ook het weekend zijn er weinig obstakels, maar de wind zou scherprechter kunnen zijn.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search