Lucinda draagt opnieuw bij aan zege Anna van der Breggen

Ze reed de Waalse Pijl woensdag niet uit, maar Lucinda was toch content met haar optreden in de wellicht zwaarste klassieker voor het vrouwen peloton. “Ik was gestart om te helpen en volgens mij heb ik dat ook goed gedaan. Mooie overwinning voor de ploeg met Anna.” Van der Breggen klopte op de steile Muur van Huy haar medevluchtster Evelyn Stevens met ruim verschil. Nadat ze haar werk had gedaan, liet Lucinda de laatste twee zware beklimmingen van Huy aan zich voorbij gaan.

Het Rabo Liv Team had met Anna van der Breggen, Pauline Ferrand Prevot en Marianne Vos, de laatste drie winnaressen van de Flèche, drie serieuze kopvrouwen in de selectie. Lucinda was zoals gebruikelijk weer de wegkapitein en met haar mindere klmmersbenen ook helpster voor noodscenario’s. Een dergelijke situatie ontstond toen twee rensters meer dan drie minuten voorsprong namen.

Lucinda ging vanaf dat moment samen met Roxane Knetemann (Zie foto van Anton Vos | Cor Vos) kopwerk verrichten. De twee brachten het verschil met de twee koploopsters terug tot dertig seconden, waarna het resterende gat werd gedicht door de versnellingen van de kopvrouwen bergop. Lucinda moest toen na al het gedane werk lossen.

“In Huy ben ik direct richting de bus gereden in plaats van mezelf nog tweemaal te pijnigen op de twee laatste zware klimmen.” Het was goed zo na alle inspanningen in dienst van de ploeg. Later kwam de voldoening met de overwinning van Anna en drie toptien-posities van de ploeg.

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search