Lucinda derde in Drielandenomloop

lucinda_nk_2014Lucinda heeft de iets rustigere periode van haar team op de kalender zondag gebruikt om samen met ploeggenote Thalita de Jong op eigen initiatief in de Drielandenomloop te starten. Een koers over een goede tachtig kilometer door en rond het Zuidlimburgse Bocholtz. De wedstrijd kende tien rondjes van ieder acht kilometer, met daarin twee niet al te zware klimmetjes. Lucinda werd uiteindelijk derde. Haar voormalige ploeggenote Megan Guarnier (thans Boels Dolmans) won.

Als snel na de start probeerde Boels Dolmans, dat met een team van zeven rensters aan de start stond, de koers hard te maken met aanvallen. Lucinda nam over en snel reed ze op kop met twee Boels-toppers, Megan Guarnier en Ellen van Dijk. Ze werkten goed samen en bouwden aan een grote voorsprong. Halfweg koers was een groepje van drie op komst met daarin Thalita de Jong. Die drie bleven echter op ongeveer anderhalve minuut hangen.

Drie rondes voor het einde kreeg Lucinda een lekke achterband. Lucinda: “Ellen en Megan trokken ineens vol door. Ik ben met moeite achter een wagen teruggekeerd en toen waren ze daar nog verontwaardigd over ook. Uiteindelijk demarreerde Megan met nog twee ronden te gaan op het klimmetje en even later ook Ellen van Dijk. Er was niets meer tegen te beginnen, want ze waren sterk en met twee. Toen moest ik alleen nog zorgen om voor de achtervolgers te blijven een tijdverschil wist ik niet. Wel een leuke koers. Mooi rondje en dan derde worden is natuurlijk ook niet zo beroerd.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search