Lucinda degelijk in Gooik

Winnen was er niet bij. Niet voor Lucinda zelf en -net niet- voor de ploeg. Ellen van Dijk werd achter Marianne Vos tweede. Lucinda was desondanks tevreden. Vooraf hoopte ze op een leukere koers dan vorige week in de Omloop van de IJsseldelta en dat kwam er ook uit. Een lastig selectief parcours en de warmte die het nog eens extra zwaar maakte. In dat soort omstandigheden is Lucinda vaak op haar best. Zondag was ze niet op haar best, maar wel goed. Ze werd zesde.

Lucinda opende de koers door op de beruchte Muur van Geraardsbergen vol door te trekken. Ze kwam samen met Ellen van Dijk en Elisa Longo Borghini boven door. Marianne Vos sloot daar net aan. Het viertal bleef veertig kilometer voorop. Boels en Orica maakten werk van de achtervolging en de vier werden uiteindelijk weer achterhaald.

‘Super-aanval’
Wat volgde was een regen aan demarrages. Lucinda was behoorlijk op na de aanval en ze probeerde te herstellen. Op het klimmetje in de plaatselijke ronde had ze het lastig. Uiteindelijk glipten er twee rensters weg met nog een kleine 20 km te gaan. “Iedereen keek toen naar ons”, zei Lucinda na afloop. “Ik heb toen zelf nog geprobeerd over te steken, maar dat lukte niet. De andere meiden plaatsten een super-aanval bergop waardoor Ellen samen met Longo Borghini kon oversteken.”

Marianne Vos maakte in de laatste ronde op de slotklim de oversteek waarna de tweevoudige winnares van de koers haar derde zege binnen haalde. Lucinda richtte zich op de pelotonsprint en daarin hoefde ze alleen de Belgische rassprintster Jolien d’Hoore voorrang te verlenen. Daarmee werd Lucinda nog netjes zesde.

Dumoulin
Tijdens de koers kregen de meiden van Team Sunweb te horen, dat ploeggenoot Tom Dumoulin alsnog de Giro had gewonnen. Lucinda: “Ik hoorde het via de oortjes en riep keihard ‘YESSSS’. Iedereen keek me natuurlijk aan. Zo van ‘HUH’. Dat was wel lachen. Maar ongelooflijk trots op de jongens in Italië. Ik vond het wel heel erg jammer, dat ik vandaag niet nagelbijtend naar de tv kon kijken, maar het was hoe dan ook een prachtige dag voor onze ploeg en het Nederlandse wielrennen.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search