Lucinda deelt in gouden succes Anouska Koster

Het was even wennen. Voor het eerst sinds 2011 stond Lucinda niet op het podium bij het NK op de weg. Derde in 2012, eerste in 2013, tweede in 2014 en weer eerste in 2015. Vrijdag zat het er niet in. De vorm is momenteel niet goed genoeg om voor medailles mee te doen. Maar ze deelde wel in het opvallende succes van ploeggenote Anouska Koster die iedereen verraste met goud.

“Ik was niet super”, bekende Lucinda. Om zich ook te realiseren, dat het team geweldig had gereden. En daar vervulde ze ondanks de afwezigheid van een glansvorm toch ook weer een opvallende rol. Controlerend en in de finale zelfs nog met twee kleine aanvallen. Het zat er echter niet in. Ze schikte zich snel in een dienende rol. “Ik heb gewoon mee gesprongen als het moest. Als ploeg zaten we goed in koers.”

Op tien kilometer van de finish koos Anouska Koster een ideaal moment voor een aanval. Ploeggenote Anna van der Breggen was net teruggepakt na een vlucht van vijf kilometer. De jacht op Anna kostte ‘stoomlocomotief’ Ellen van Dijk veel energie. Koster maakte gebruik van de windstilte in het peloton, versnelde en zag alleen topschaatster Janneke Ensing reageren. De ploeg frustreerde vervolgens op professionele wijze de achtervolging in het peloton. Anouska maakte de klus daarna krachtig af.

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search