Lucinda content na ‘goede wedstrijd’ in Luik-Bastenaken-Luik

Anna van der Breggen onderstreepte zondag in Luik-Bastenaken-Luik nog eens de Nederlandse overmacht in het vrouwen wielrennen. Ze won de wellicht zwaarste klassieker voor het tweede jaar op rij. Met verder vier Nederlandse rensters bij eerste zes, onder wie ook Ellen van Dijk van Team Sunweb (5e), werd dat nog eens bevestigd. Lucinda werd 19e. Ze zat op de cruciale momenten helaas net iets te ver van achteren. Ze kon desalniettemin wel leven met haar optreden in de laatste voorjaarsklassieker.

Na een rustig begin werden op La Redoute de eerste kaarten geschud. Pauline Ferrand-Prevot ging in de aanval. Lucinda: “Ik voelde me goed, maar net niet goed genoeg om bovenop voorin te zitten en dan gebruik te maken van het stilvallen om ook weg te komen. Ook op de volgende klim zaten we goed gepositioneerd met de ploeg. Daar heb ik voor eigen tempo gekozen om zo min mogelijk te verliezen. Ik werd wel gelost, maar kwam dus weer terug, maar toen was Amanda Spratt al weg.”

Lucinda hoopte dat er daarna nog een moment kwam om weg te geraken en de slotklim met voorsprong aan te vangen, maar dat zat er helemaal niet meer in. Het ideale moment kwam niet meer. De slotklim op Saint Nicholas was vervolgens echt teveel. Ze begon ook te ver van achteren. “Ik kwam nog bij de groep met Ruth Winder en toen geprobeerd terug te rijden naar Ellen van Dijk, maar ze vielen vooraan niet meer stil. Toen zat de koers er eigenlijk wel op”, concludeerde Lucinda.

Lucinda was dus toch tevreden met de wedstrijd en het resultaat van de ploeg. “Mooi om met opnieuw een goede wedstrijd het voorjaar af te sluiten. Mijn volgende internationale wedstrijd zal eind mei zijn.”

Foto: Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search