Lucinda content met tweede plek in Loenhout

De ene cross is de andere niet. Op Tweede Kerstdag voelde Lucinda zich erg goed in de wereldbekercross van Heusden-Zolder, maar werd ze door problemen met haar pedalen ‘slechts’ zesde. Donderdagmiddag had ze in de DVV cross van Loenhout geen superbenen, maar werd ze toch nog tweede. De veldbezetting was weliswaar iets minder, maar ze hield wel de aandringende Katie Compton op afstand en ze was de enige, die halverwege de koers winnares Sanne Cant nog tegenstand kon bieden.

“Met de benen, die ik vandaag had, ben ik wel tevreden met de tweede plaats. Sanne was vandaag gewoon te goed. Dat ik Compton klop in de strijd om de tweede plaats is voor mij eigenlijk het beste nieuws van deze wedstrijd. De tweede plek was vandaag echt het maximale resultaat”, juichte ze nog een klein beetje.

Lucinda kende weer een goede start en reed in de tweede ronde samen met Sanne Cant weg van de rest. Lucinda: “Maar we hadden allebei niet veel zin om met de ander door te rijden, dus kwam de rest weer terug. Sanne reed daarna toch weer weg en ik had een slecht moment. Later kwam ik er toch door en naderde ik haar zelfs. Maar Sanne was gewoon beter.”

Katie Compton kwam nog terug bij Lucinda, die niet meer aan drong. Bij Compton was er intussen ook het beste vanaf en terwijl Sanne Cant vooraan uitbolde, won Lucinda op zeven seconden de sprint om plek twee.

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search