Lucinda blij met vierde plaats in Drenthe

Lucinda heeft zich ook in de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen, de Ronde van Drenthe, goed van voren laten zien. Ze maakte deel uit van een kopgroep van 17 rensters en nadat die was uitgegroeid naar 39 wist ze er in de eindsprint nog een fraaie vierde plaats uit te slepen. De Belgische kampioene Jolien d’Hoore won afgetekend, maar Lucinda strandde op slechts enkele centimeters van het podium.

Ze treurde na afloop desondanks nauwelijks. “Ik had hem op het einde van de wedstrijd wel aardig zitten. Als je dan in de eindsprint met zoveel echte specialistes toch nog vierde wordt, mag je best  tevreden zijn, denk ik”, reageerde Lucinda lachend. “Het was vandaag bovendien een wereldbekerkoers. Ik vind het een mooi begin.”

Lucinda en Rox in kopgroep
De wedstrijd was zoals zo vaak in Drenthe boeiend en spannend, hoewel vreemd genoeg het spektakel in de laatste tien kilometer wat afnam. Daarvoor was er echter voortdurend felle strijd en een steeds wisselend koersverloop. De Raboploeg maakte in de finale met Lucinda en Roxane Knetemann deel uit van een kansrijke lijkende kopgroep van 17. “Twee man is wat magertjes misschien”, constateerde Lucinda. “Maar ik vind, dat we het goed hebben gedaan. Ik sprak met Rox af, dat we zelf iets moesten proberen, om niet achter die meiden van Boels en Wiggle Honda aan te hoeven koersen.”

Dat gebeurde dan ook. Roxane nam het initiatief en ze belandde in een kopgroep van vier. De samenwerking bij die vier was echter ver te zoeken, waarna de achtervolgsters met Lucinda weer terug keerden. “Niemand wilde met elkaar doorgaan. Ook niet in de grotere kopgroep. Toen kwam de rest weer terug en dan moet je met zo’n grotere groep de knop weer omzetten. Dat geeft ook meer stress. In de sprint heb ik mijn eigen weg gezocht. Op 600 meter moest ik nog heel veel energie steken in het vinden van een goede positie, maar uiteindelijk ben ik hier best blij mee.”

Zondag weer
Ze rijdt ook zondag weer in Denthe, in de Novilon Eurocup. “Ik voel me lekker en we zitten momenteel bij Rabo Liv niet vet in onze rensters. Ik wil dit wel doen voor de ploeg. Bovendien hebben we komend weekend maar een koers, dus er is best tijd voor herstel. Ik voel me ook bijna iedere koers een stapje beter worden. Het is allemaal nog niet super, maar het loopt wel lekker.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search