Lucinda blij met goede rentree in Mol

Lucinda heeft zondag in de Zilvermeercross van Mol een prima begin gemaakt met het tweede deel van het winterseizoen. Na een spannende strijd met Sanne Cant werd ze ondanks een gebrek aan wedstrijdritme keurig tweede. Eind oktober had ze op het EK haar laatste wedstrijd gereden. Daarna nam Lucinda even gas terug en ging ze onder meer op trainingskamp in Spanje. In Mol was geen superbezetting, maar met Sanne Cant en Ellen van Loy stonden onder anderen wel de beste Belgische rensters aan de start. Tegen hen weerde Lucinda zich met verve.

Ondanks de afgelopen vier weken zonder koers liep het dus goed in Mol. Lucinda’s start was nog niet formidabel, maar snel vond ze haar ritme. Al liep het in de talrijke zandstroken wisselend. Nadat ze een tijdje met zijn drieën op kop hadden gereden, trok Lucinda halverwege ferm door. Ellen van Loy haakte af, alleen Sanne Cant volgde nog.

De twee wisselden elkaar goed af op kop. “Het was wachten op wie de eerste fout ging maken”, vertelde Lucinda Brand later. Ze was dat dus zelf. In een zandstrook liep het niet vlot en daar sloeg Sanne Cant een definitief gat. Lucinda was desondanks dik tevreden. “Een goed gevoel en zeer tevreden met de start van het tweede deel van het seizoen.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search