Lucinda bevestigt goede vorm in Woerden

Na haar goede optreden in de wereldbekerwedstrijd van Valkenburg (vierde) was Lucinda dinsdagavond de beste in de Nacht van Woerden. Een paar sterke concurrenten ontbraken weliswaar, onder wie wereldkampioene Thalita de Jong, maar Lucinda maakte opnieuw een sterke indruk. Ze had nog het meeste te duchten van de technisch sterke Italiaanse Alice Arzuffi, maar in de finale sloeg Lucinda een definitief gat, dat ze met succes verdedigde.

“Winnen is hoe dan ook lekker. Ik had een leuke avond”, reageerde Lucinda na de wedstrijd waarin ze al snel vooraan reed. Samen met Arzuffi en Maud Kapteijns, die uiteindelijk ook derde werd. Uiteindelijk werd wel duidelijk, dat het tussen Lucinda en de Italiaanse zou gaan. Lucinda: “Het was een snel rondje met kort bochtjes, dus steeds wat sprintjes na die bochtjes. Het was een leuke battel met die Italiaanse. Ze was technisch wat beter, dus ze kwam steeds weer terug.”

In de finale kon Arzuffi het echter niet langer bolwerken. “Op de stukken waar ik mijn kracht kon gebruiken, haakte ze steeds af en in de finale kon ze het niet meer dichten”, keek Lucinda terug. Ze kan zich nu voorbereiden op het EK van komend weekend waar ze samen met Thalita de Jong is opgenomen in de Nederlandse Eliteploeg.

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search