Lucinda begint goed aan nieuwe wegseizoen

lucinda_0812_hanswerkmanLucinda heeft dinsdag in de allereerste wegwedstrijd van het seizoen, de eerste etappe van de Tour of Qatar, een heel acceptabel resultaat neergelegd. Ze werd in de massasprint vierde, achter drie Italiaanse vrouwen. Annalisa Cucinotta klopte haar landgenote Giorgia Bronzini voor de winst. Lucinda liep op een haar na het podium mis. Ze eindigde slechts enkele centimeters achter de nummer drie, Marta Tagliaferro.

“Het verschil was minimaal. Ik dacht even zelfs, dat ik derde was geworden”, meldde Lucinda lachend na de koers. “Ik zou best de fotofinish willen zien. Maar ach, de vierde plaats is ook een leuk begin. Ik dacht ‘gewoon proberen, je weet het maar nooit’. Een massasprint is niet helemaal mijn specialiteit, maar wij hebben geen sprintster bij ons, dus mocht ik mijn eigen gang gaan. Ik kon lekker mijn eigen weg vinden, maar dan kom je toch echte specialistes tegen.”

De eerste dag in het oliestaatje beviel hoe dan ook goed. “Het voelde best lekker om weer in een wegwedstrijd op de fiets te zitten. Ik voelde me ook best lekker. De wedstrijd had overigens niet zoveel om het lijf. Voortdurend wind mee. We konden ons met de ploeg goed handhaven, maar ik hoop voor de komende dagen toch op iets meer gunstige wind om het eventueel op de kant te trekken. Het is in elk geval een leuke koers en het begin is al meer dan aardig.”
[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search