Lucinda begint goed aan cross-seizoen met winst in ‘eigen’ Dordrecht

Lucinda is zondag het nationale cross-seizoen prima begonnen. Ze won de eerste nationale veldrit, de Cees Sintnicolaas cross van Dordrecht, haar geboorteplaats. En de cross van haar club.  Yara Kastelijn maakte er een Rabofeestje van door op gepaste afstand naar de tweede plaatse te rijden. Nog voor halfweg begon Lucinda aan een solo en de concurrentie zag haar daarna niet meer terug. Ze won met overmacht.

Lucinda wil deze winter een volledig cross-seizoen rijden en niet zoals in voorgaande jaren als overgang en opwarmer voor het wegseizoen. Door haar veldritambities is ze in overleg met de ploeg niet opgenomen in het team voor het WK ploegentijdrit. Het cross-seizoen wilde ze vroeg beginnen. Zondag dus in haar geboorteplaats Dordrecht en volgende week op een nog pittiger niveau in Gieten.

Het was de eerste ronde even wennen, want ze kende geen goede start, maar toen de benen waren opgewarmd, draaide het soepel en goed. Yara Kastelijn kon de eerste twee rondes nog meehelpen, maar bij de tweede versnelling van Lucinda begon ze aan een lange solo. “Het was een snel parcours, waar ik uiteraard veel voordeel bij had met mijn snelheid van het wegseizoen. Maar het liep ook heel lekker. Leuk om te winnen, maar pas volgende week in Gieten weet ik waar ik echt sta.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search