Leuke maar lastige start van Women’s Tour Britain

lucinda_0507Er zat geen superklassering in voor Lucinda op de eerste dag van de Women’s Tour of Britain, een nieuwe etappekoers op de vrouwenkalender, maar ze vond het wel een leuke dag. Veel publiek, een onbekend en niet al te simpel parcours en ook nog een redelijk start met de ploeg, want Marianne Vos werd in de massasprint tweede achter het Zweedse kanon Emma Johansson. Lucinda deed wat ze kon voor Marianne in de massasprint, maar het Rabotreintje kwam er niet helemaal goed uit.

Maar het leukste was toch de publieke belangstelling. “Wat een mooie ambiance. Zoveel mensen op de been. We zijn hier allemaal supersterren kennelijk. Geweldig leuk om mee te maken”, meldde Lucinda vanuit Engeland. Verrassend was ook het parcours, dat vooraf als vrij gemakkelijk was aangekondigd, maar dat bleek niet te kloppen. “Het was toch een pittig parcours. Continu op en af en ook nog eens veel tegenwind.”

Het bleek ook lastig om op de relatief nieuwe wegen te rijden. Veel rensters hadden moeite met het houden van de positie. De ploeg zou Marianne helpen bij de tussensprints en een eventuele massasprint, maar dat verliep niet helemaal naar wens. “We hadden moeite om elkaar te vinden, dus was het sprinttreintje bij de finish uiteindelijk te kort. Jammer”, vertelde Lucinda.

 

 

 

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search