‘Lekker gevoel na eerste dag Energiewacht Tour’

brandlucinda_0409Lucinda heeft woensdag de eerste etappe van de Energiewacht Tour met ‘een lekker gevoel’ afgesloten. Het liep veel beter dan ze zelf had verwacht na alle inspanningen van zondag in de Ronde van Vlaanderen. In de finale kon ze nog goed werk doen voor Thalita de Jong, die naar voren werd geschoven voor de massasprint. Thalita werd daarin zesde. Kirsten Wild, die vorig jaar vier massasprints won in deze ronde, was opnieuw onverslaanbaar.

De etappe had op papier niet zo vreselijk veel om het lijf, maar de wind zorgde al snel voor de nodige consternatie. Het begon spannend voor de ploeg van Lucinda, Rabo Liv. Al vroeg in de koers brak het peloton in twee groepen. In de eerste groep was Lucinda de enige renster van haar team. Koos Moerenhout zette vervolgens de rest van de ploeg in de achtervolging aan het werk. De maximale voorsprong van de eerste groep bedroeg veertig seconden, maar die liep snel terug.

Na de samensmelting gebeurde er niet veel meer. “In de finale zouden we Thalita helpen om te sprinten. Dus heb ik een eind aangetrokken”, meldde Lucinda uit de koers. “Het voelde wel lekker vandaag. Ik had dat totaal niet verwacht. Ik dacht echt dat ik nog niet zo goed hersteld zou zijn van Vlaanderen. Maar het is een lekker begin zo.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search