Lastige maar mooie dag voor Lucinda in Parijs

De tweede La Course in de historie is zondag ook voor Lucinda weer op een prachtige belevenis uitgedraaid. Het zat echter niet helemaal mee op de door de aanhoudende regen spekgladde Champs Élysées. Talrijke valpartijen in het peloton. Lucinda kon dat ontwijken maar het hield de koers wel op en later kreeg ze mechanische pech te verwerken. Maar in de finale zat ze toch voorin. Tot de geplande leadout voor ploeggenote Pauline Ferrand Prevot kwam het niet, omdat de Française onderuit ging. Maar Anna van der Breggen soleerde indrukwekkend naar winst. Lucinda werd achtste.

“Er gebeurde van alles, al was het misschien niet te zien. Ik was erg lang vooral bezig mijzelf op de fiets te houden”, aldus Lucinda, die handig de eerste valpartij kon ontwijken. Maar later had ze een afloper. Het duurde liefst een hele ronde voor ze kon wisselen. Lucinda: “Ondertussen was er weer een val, dus het peloton volledig is stukken. Maar ik kon weer terugkomen. Daarna kwam ik zelf meer in de wedstrijd.”

Ze reed naar eigen zeggen vanaf dat moment lekker en sprong ook een paar keer mee. Dat was echter zonder resultaat. In de laatste ronde plaatste Anna van der Breggen een machtige aanval. De winnares van de Giro stampte geweldig door en achter haar werden al sprinterstreintjes geformeerd. “Pauline en ik probeerden elkaar niet kwijt te raken”, verklaarde Lucinda. “Maar in de laatste twee kilometer lukte dat toch niet. Pauline bleek ook onderuit te zijn geschoven.”

Maar Anna verzekerde gelukkig de overwinning voor het Rabo Liv Team door stand te houden. Lucinda sprintte nog wel mee, maar ze had niet veel macht meer omdat ze in de finale teveel in de wind had gereden. “Ik kon niet meer sprinten, maar zag Anna winnen, wat gaaf was. Een moeilijke, maar toch hele mooie dag.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search