(Ladies Tour) Verkouden Lucinda behoudt kansen in sprintetappe

Lucinda heeft zaterdag in de voorlaatste etappe van de Boels Rental Ladies Tour weliswaar een paar seconden verloren op de winnende klassementsleidster Lisa Brennauer, maar ze verdedigde haar kansen goed. Lucinda won de eerste tussensprint en pakte daarmee 3 bonificatieseconden. Dat verzachtte de zesde plek in de massasprint een beetje. Brennauer won met duidelijk verschil. Lucinda volgt nu op 8 seconden van de Duitse. Thalita de Jong werd zevende en ze behield de jongerentrui.

In de etappe zelf gebeurde niet zoveel. Lucinda was attent bij de eerste tussensprint. Lisa Brennauer hield zich daar afzijdig. Daarna voelde de kopvrouw van het Rabo Liv Team al snel, dat een massasprint onontkoombaar zou zijn. Er waren wel wat aanvalletjes. Onder anderen van de zusjes Thalita en Demi de Jong, maar Velocio was sterk.

Ook in de massasprint. Lisa Brennauer, die zich de hele week afzijdig had gehouden bij de massasprints, werd keurig gelanceerd. Lucinda raakte een paar keer in de knel. “Uiteindelijk zat ik in de laatste 500 meter weer goed, maar het had veel kracht gekost. Ik had te weinig over voor de eindsprint, helaas”, constateerde Lucinda, die zaterdag tot haar grote schrik wakker was geworden met een flinke verkoudheid.

Daar vocht ze zich in koers goed doorheen. Lucinda: “Uiteindelijk liep het wel goed. Jammer, dat het dit keer in de massasprint niet lukte.” Ploegleider Koos Moerenhout ziet nog steeds kansen voor zijn kopvrouw. “Het podium moet haalbaar zijn”, denkt Moerenhout. Winst sluit hij niet uit, al is er veel respect voor Lisa Brennauer. “Dat is geen gewone renster hoor. Dat heeft ze de afgelopen twee dagen wel bewezen. Het zal moeilijk worden, maar we gaan er voor.”

Zondag eindigt de ronde met een rit door de Zuidlimburgse heuvels en met aankomst op de top van de Cauberg. Lucinda zal alles geven, kondigde ze aan. Lucinda: “Maar het zal heel moeilijk worden tegen Brennauer. Dat is echt niet de eerste de beste.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search