(Ladies Tour) Taaie dag voor Lucinda in Zuid-Limburg

De eerste lastige rit van de Boels Rental Ladies Tour in het Limburgse land heeft zaterdag voor Lucinda niet gebracht wat ze stilletjes had gehoopt, maar wel wat ze had verwacht. Ze was nog niet goed genoeg om de toppers te volgen. Lucinda heeft deze ronde wel progressie gemaakt na een rustperiode, maar in de finale kwam ze nog duidelijk te kort. Anna van der Breggen deed een ultieme aanval op de leidende positie van Annemiek van Vleuten. Ze won wel de etappe, maar kreeg Van Vleuten er niet af. Ellen van Dijk zakte een plek.

Na een nog relatief makkelijke eerste vijftig kilometer werd het in de voorlaatste etappe gaandeweg steeds lastiger met bekende steile Zuidlimburgse klimmetjes. Al snel trokken de betere klimsters aan de bel met als gevolg, dat Lucinda door het peloton terugzakte. “Toen was definitief duidelijk dat ik nog niet goed genoeg was”, bekende Lucinda later in een als altijd openhartige reactie.

Vervolgens probeerde ze nog stand te houden, maar ook dat vlotte niet echt. In de laatste twintig kilometer toen de strijd door toedoen van Van der Breggen helemaal ontbrandde, moest ze er definitief af. Lucinda liet het daarna lopen. De achterstand van een dikke viereneenhalve minuut aan de finish was dan ook niet ontluisterend, wel bevestigend. Lucinda: “Hopelijk kan ik aan morgen een beter gevoel overhouden, maar eigenlijk verwacht ik dat die dag nog lastiger zal zijn.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search