(Ladies Tour) Sprintplan Team Sunweb lukt niet

De eerste rit in lijn van de Boels Rental Ladies Tour had woensdag weinig om het lijf. Een lange ontsnapping. Controle van Orica-Scott, de ploeg van leidster Annemiek van Vleuten. En tot slot een eigenlijk onvermijdelijke massasprint in de straten van Arnhem. Team Sunweb probeerde Ellen van Dijk voor de bonificatieseconden in stelling te brengen, maar dat lukte uiteindelijk niet. Kirsten Wild won. Lucinda werd elfde en ze klom naar de achtste plek in het klassement.

Het was dus niet heel enerverend in Gelderland. Orica controleerde goed en het parcours en de omstandigheden leenden zich niet voor drieste ondernemingen. Onderweg waren geen bonis te verdienen, alleen aan de streep. Daarom koos Team Sunweb ervoor om het sprinttreintje voor Ellen van Dijk te laten rijden. In de laatste dalende kilometers en met diverse versmallingen als obstakels ging dat echter niet goed.

Lucinda: “Ik probeerde daarna te positioneren voor het geval Ellen niet meer in positie kon komen. Julia Soek loodste Ellen intussen naar voren. Op 500 meter vonden we elkaar alsnog. Daarna ben ik de sprint aangegaan voor Ellen, maar het had haar helaas teveel kracht gekost om weer in positie te komen. Het lukte daardoor niet meer zoals zij wilde.”

Foto: Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search