(Ladies Tour) Snelle etappe, nu Limburgse heuvels op het menu

Met de Limburgse heuveletappes in het vooruitzicht trachtte Team Sunweb kopvrouw Ellen van Dijk vrijdag al een voorschot te laten nemen in de strijd om de klassementsposities aan de top van de Boels Rental Ladies Tour. Maar zowel het op de kant trekken van het peloton als het formeren van een sprinttreintje mislukte. Ellen verloor geen tijd, maar kon ook niet inlopen op klassementsleidster Annemiek van Vleuten. De Duitse Lisa Brennauer won de sprint in Weert.

De etappe was met name in het begin onrustig met veel aanvallen. Na 75 kilometer werd het parcours smaller en bochtiger. Team Sunweb had parcourskennis en probeerde daar hard door te trekken om het peloton te breken, maar dat lukte niet. Alle belangrijke rensters waren attent en zaten voorin.

De plaatselijke ronde van zeven kilometer in Weert bleek erg technisch. Team Sunweb trachtte Ellen van Dijk een leadout te geven, maar dat liep mis. “We kwamen niet bij elkaar en door het hoge tempo konden we niet meer opschuiven”, vertelde Lucinda, die met plezier uitkijkt naar de beslissende etappes van zaterdag naar Vaals en zondag naar Sittard. “Ik ben bang dat ik nog wat tekort kom op de toppers, maar ik kijk er toch wel naar uit.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search