(Ladies Tour) Mooi slot Lucinda met tweede plaats in etappe

Met een tweede plaats in de slotrit heeft Lucinda de Boels Rental Ladies Tour mooi afgesloten. Ze maakte al vroeg deel uit van een kopgroep van elf. In de finale werd het een tactisch spel toen Kasia Niewiadoma aansloot en de podiumplek van Lucinda’s ploeggenote Ellen van Dijk in gevaar kwam. Ze offerde vervolgens haar eigen kansen op door Niewiadoma te controleren. Janneke Ensing mocht wegrijden om bonificatieseconden te laten lopen. Vervolgens soleerde Lucinda zelf nog naar een mooie tweede plek. Annemiek van Vleuten won de ronde en Ellen van Dijk bleef derde.

Lucinda was zelf een tikje verbaasd na de mooie dag. “Hoe snel kan het tij keren. Ik had vanmorgen aangegeven graag in de kopgroep te gaan zodat ik dan vanuit die positie laat in de koers wat voor Ellen kon betekenen. Direct zat ik in een groep van elf met ook Rozanne Slik. De samenwerking was niet echt geweldig en iedereen spaarde zich.”

Na 110 kilometer sloten Janneke Ensing en Kasia Niewiadoma aan. Vooral de laatste was gevaarlijk voor de podiumplek van Ellen van Dijk. “Ze mocht dus niet te veel ruimte krijgen”, zag ook Lucinda.  “Mijn focus was, dat ik er alles aan moest doen bij Kasia te blijven. Twee aanvallen van haar kon ik volgen maar op de Snijdersberg brak ik. Vervolgens samen met Majerus tempo gehouden. Alexes Ryan sloot aan die hielp direct en ook Janneke begon weer te helpen.”

Daarna trok Janneke Ensing vol door op een klim. Lucinda kon volgen en keerde zo terug bij NIewiadoma. “De voorsprong op Ellen wist ik niet en dus was het tactisch slim om Janneke weg te laten rijden. Dan pakte zij de bonis en kon ik Kasia een beetje afstoppen. Uiteindelijk kon ik nog in de laatste kilometer wegspringen en tweede worden. Natuurlijk denk je nu ‘had ik ze dan niet beiden  kunnen kloppen?’ Maar dat risico durfde ik niet te nemen aangezien de derde plek van Ellen het enige doel was. Maar ik ben er uiteraard heel blij hoe ik mij vandaag voelde.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search