(Ladies Tour) Lucinda weer top in massasprint

Voor de tweede dag op rij heeft Lucinda in de Boels Rental Ladies Tour laten zien, dat ze intussen bij de beste sprintsters van het peloton hoort. De Belgische kampioene en klassementsleidster Jolien D’Hoore kon Lucinda pas in de allerlaatste meters tot de orde roepen. Ze werd dus tweede en omdat ze onderweg nog bonificatieseconden meegriste, klom Lucinda naar de tweede plek in het algemeen klassement. Ze staat slechts acht tellen achter D’Hoore.

De etappe had bijna net zo weinig om het lijf als dinsdag. De wind stond niet gunstig genoeg zodat ook op de dijken in de Tielerwaard geen verschil gemaakt kon worden. Aanvallen werden snel tot de orde geroepen door de grote ploegen. Lucinda werd door haar ploeg aangewezen als sprintster van dienst. Moniek Tenniglo, dinsdag nog behoorlijk gevallen maar toch goed genoeg, zette Lucinda goed af voor de laatste drie kilometer.

Ze dook vervolgens als eerste de laatste tweehonderd meter in. Lang leek het goed te gaan. “Het liep prima en zag er goed uit. Maar op het allerlaatste moment kwam Jolien mij nog voorbij. Maar een tweede plek is best mooi”, reageerde Lucinda.

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search