(Ladies Tour) Lucinda weer top in massasprint maar net naast podium

Nat, blubber, glad en wind. De omstandigheden van de derde etappe van de Boels Rental Ladies Tour leken ideaal voor een grote slag, maar die kwam er toch niet. Lauren Hall en Marta Bastianelli reden vlak voor de finale weg. Hall won de etappe en Bastianelli nam de leiderstrui over van Jolien D’Hoore. Lucinda werd kort achter sprintkanon Kirsten Wild tweede in de pelotonsprint en dus vierde in de uitslag. Door het oprapen van een bonificatieseconde naderde ze iets op D’Hoore, maar Bastianelli en Hall gingen haar in het klassement voorbij. De verschillen bleven echter klein.

Iedereen kijkt intussen vooruit naar vrijdag wanneer in Oosterhout een individuele tijdrit van 11,4 kilometer op het programma staat. Lucinda staat er op de vierde plaats op 12 seconden van Bastianelli goed voor, hoewel de Italiaanse als een goed tijdrijdster bekend staat. “Maar Lucinda is de afgelopen jaren ook gegroeid in die discipline. Ik ben benieuwd wat het gaat worden”, keek ploegleider Koos Moerenhout vast vooruit naar de rit tegen de klok.

Het was niet bepaald een lekkere dag vond Lucinda. Lucinda: “Een natte dag en veel blubber. Er stond ook aardig wat wind, maar het werd niet uit elkaar gereden. Richting de finale gingen er twee rensters vandoor en niemand wilde er eigenlijk achteraan rijden.”
“Iedereen ging naar ons zitten kijken”, vertelde Koos Moerenhout. “Maar ik vond niet dat het aan ons was om er alleen achteraan te gaan. Wij hebben niet de leiderstrui en er zijn ook nog sprintersploegen.”

Uiteindelijk schoot het peloton nog wel in gang, maar dat was te laat. De marge werd snel kleiner, maar Hall en Bastianelli hielden op de meet in Tiel nog 22 tellen over. Lucinda ging vol voor de derde plek en nog een paar bonificatieseconden, maar Kirsten Wild was haar net iets te snel af.

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search