(Ladies Tour) Lucinda knokt zich naar tweede plaats

Lucinda heeft er zondag alles aan gedaan om de eindzege van de Boels Rental Ladies Tour binnen te slepen. Klassementsleidster Lisa Brennauer leek even te breken, maar met de steun van haar ploeggenotes Trixi Worrack en Elena Amialiusik hield de Duitse stand. Lucinda’s ploeggenote Thalita de Jong won op de top van de Cauberg op knappe wijze de Koninginnenrit. Lucinda werd vierde. In het klassement eindigde ze op de tweede plaats. Thalita de Jong werd vierde en ze won het jongerenklassement.

Lucinda zat lekker in de wedstrijd. Het parcours was uiteraard selectief en de druk op Brennauer werd gaandeweg steeds meer opgevoerd. Vooral in de plaatselijke omlopen door en rond Valkenburg met vijfmaal de beklimming van de beruchte Cauberg roerde het Rabo Liv Team zich geducht. Eerst reden Moniek Tenniglo en Anouska Koster het gat op een kopgroep zo goed als dicht en daarna maakten Roxane Knetemann, Thalita de Jong en Lucinda de koers hard.

Dertig kilometer voor het einde leek Lucinda samen met Megan Guarnier en Elisa Longo Borghini op weg naar een mogelijk beslissende aanval. Brennauer kon niet volgen en snel kwam er een gat van 15 seconden. Maar Worrack en Amialuisik stonden hun kopvrouw goed bij.

Op de slotklim van de Cauberg reed Roxane Knetemann alleen voorop. Lucinda versnelde aan de voet. Brennauer leek even te breken, maar klampte toch weer aan. Lucinda: “Ik heb het een paar keer geprobeerd. Onderweg en voor het laatst op de Cauberg. Maar de ploeg van Brennauer was heel sterk. Op de slotklim dacht ik even dat ze ging breken, maar dat gebeurde toch niet. Desondanks tevreden over een mooie ronde.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search