(Ladies Tour) Lucinda in hectische finale naar derde plaats

Lucinda vond het zelf wel een mooi begin, derde in de eerste rit van de Boels Rental Ladies Tour. In een massasprint bovendien, maar daarin weet ze zich steeds beter te manifesteren. De ontknoping kwam na een relatief rustige rit zonder noemenswaardige aanvallen. In de laatste twee kilometer was het wel oppassen geblazen op de smalle weggetjes rond en in aankomstplaats ‘s Heerenberg. De Belgische Jolien d’Hoore won. Lucinda staat nu vierde in het algemeen klassement.

Het begon nog even akelig, want Lucinda werd samen met ploeggenote Roxane Knetemann opgehouden bij een grote valpartij. Ze waren er zelf niet bij betrokken, maar ze ondervonden er wel hinder van. Toch keerden ze vrij snel terug, maar het kostte wel de nodige energie. Lucinda besloot zich verder rustig te houden.

Lucinda: “Ik voelde me niet helemaal top en besloot dan ook maar voor de sprint te gaan. De laatste twee kilometer waren wat minder met de versmallingen. Maar na wat duw- en trekwerk kwam ik toch in een goede positie. Maar meer dan de derde plek zat er echt niet in.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search