(Ladies Tour) Lucinda haalt voor dit moment maximale uit tijdrit

Halverwege de Boels Rental Ladies Tour weet Lucinda, dat ze nog niet in topvorm is, maar het gaat wel redelijk. Donderdag had ze op een beter resultaat gehoopt dan de 14e plaats in de individuele tijdrit over 16,9 kilometer, maar ze was ook realistisch. “Voor waar ik fysiek sta op dit moment is het gewoon goed.” Ze zag ploeggenote Ellen van Dijk nipt verliezen van klassementsleidster Annemiek van Vleuten. Annemiek was vier seconden sneller en versterkte daarmee de leiding.

Het was voor Lucinda even afwachten hoe het in de middellange tijdrit in Roosendaal zou lopen, want dat is toch weer heel andere koek dan een korte proloog. Het resultaat viel haar niet echt mee al was ze even later wel realistisch. “Niet helemaal het resultaat waar ik op gehoopt had, kijkend naar de uitslag. Maar als ik kijk hoe ik heb gereden, kon het voor dit moment niet heel veel sneller.”

“De eerste kilometers was het wel even zoeken naar het juiste ritme, maar daarna ging het gewoon goed en steady. Voor waar ik fysiek sta op dit moment is het gewoon goed en heb ik een positief gevoel over gehouden aan vandaag.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search