(Ladies Tour) Lucinda content met rentree in proloog

Twee weken geleden nam Lucinda na de WorldTour-ploegentijdrit in Zweden bewust even gas terug. Ze bouwde een korte periode van relatieve rust in. Dinsdag bleek in Wageningen bij de proloog van de Boels Rental Ladies Tour, dat ze die periode goed heeft verteerd. In de door Annemiek van Vleuten gewonnen tijdrit over 4,3 kilometer werd Lucinda keurig tiende. Een resultaat waar ze gezien de voorgeschiedenis zeker mee kon leven. “Erg tevreden”, meldde ze zelf.

De proloog was geen makkie in het heuvelachtige Wageningen. Lucinda: “Het eerste stuk liep gemeen omhoog op klinkertjes om na het afdalinkje over de dijk terug naar het technische centrum te rijden. Het was lastig indelen, maar ik heb geprobeerd om zo hard te starten, dat ik nog genoeg kracht over had om niet stil te vallen richting het centrum.”

Het verschil met de specialistes was acceptabel. Lucinda gaf 23 seconden toe op winnares Van Vleuten en eindigde 12 seconden achter het podium. Ze kon dan ook zeker leven met de uitslag. “Na het terugtrekken uit de Scandinavische wedstrijden en twee weken met relatieve rust ben ik erg tevreden met mijn resultaat.”

Foto: Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search