(Ladies Tour) Klassementskansen Lucinda stijgen

Met nog twee etappes voor de boeg, waaronder de Koninginnenrit door de Zuidlimburgse heuvels, heeft Lucinda goede zaken gedaan in de Boels Rental Ladies Tour. Ze werd vrijdag in de 11,4 kilometer lange individuele tijdrit door en rond het Brabantse Oosterhout vierde  op 22 seconden van ritwinnares Lisa Brennauer. De Duitse nam de leiding over van Marta Bastianelli. Lucinda kwam welgeteld een tel tekort voor de oranje trui.

“Het liep hartstikke lekker, maar wel jammer dat ik volledig in de regen moest rijden. Er waren een paar gevaarlijke bochten waar ik nu niet vol doorheen kon. De omstandigheden waren niet voor iedereen gelijk, maar ik ben wel content met het resultaat”, vond de kopvrouw van het Rabo Liv Team. Haar goed gevoel van donderdag trok ze in de tijdrit door. “De eerste dagen voelde ik met niet helemaal top, maar donderdag ging het al wat beter. Vandaag was goed.”

Kansen
Zowel Lucinda als ploegleider Koos Moerenhout ziet uitstekende kansen op een hoge klassering. “Al is Lisa Brennauer natuurlijk niet de eerste de beste. Ellen van Dijk en Trixi Worrack staan ook nog akelig dichtbij. We zullen vol voor de bonificaties moeten gaan. Elke seconde telt in deze koers”, keek Lucinda vast vooruit. Ze ziet het daarbij wel als een voordeel, dat haar intussen uitgedunde ploeg zaterdag niet de koers hoeft te controleren. Shara Gillow voelde zich niet lekker en stapte niet meer op.

De ploegleider had controle houden niet bezwaarlijk gevonden. Moerenhout: “Het zal toch wel heel moeilijk worden, maar de uitgangspositie is voortreffelijk. Lucinda is in goede doen en ze is hier een van de snelste vrouwen in het peloton. Het is duidelijk dat we vol voor winst gaan. Als je zo dichtbij bent, wil je natuurlijk ook de volle buit.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search