Knetterende overwinning Lucinda in Erondegemse Pijl

Ze had dit seizoen nog niet een echt grote overwinning binnen gehaald, maar zaterdag scoorde Lucinda in de Erondegemse Pijl een heel fraai succes. Ze won de Belgische semi-klassieker met een indrukwekkende solo van dertig kilometer. Ze volgt daarmee ploegmaat Thalita de Jong op. Thalita werd zaterdag derde.

Tot de finale was er niet veel gebeurd in de koers, die een lastig parcours kende. Geen hoge obstakels, maar op en af en draaien en keren. Eigenlijk wel iets wat Lucinda goed ligt. Dertig kilometer voor de finish probeerde ze het dan ook. Niet met het idee om een lange solo op te zeten, maar wel om iets te forceren. Het werd een solo en ze was verrast over haar eigen kracht om die tot een goed einde te brengen.

“Er was nog niet veel gebeurd. Ik dacht ik probeer het op een oplopend stuk. Het was nog ver toen ik vertrok. Ik hoopte op medevluchters en kreeg aanvankelijk twee rensters mee”, vertelde Lucinda na de huldiging. “Ik vroeg of ze wilden overnemen. Maar ze konden niet of mochten niet. Toen ik nog eens versnelde, moesten ze meteen lossen. Vervolgens kwam Elise Delzenne achter me aan, maar die wilde ik er niet bij hebben, want zij kan snel aankomen. Toen ben ik maar blijven doormalen. Het was nog ver en het was zwaar, maar het geeft ook veel voldoening als je het peloton kunt afhouden.”

Ook ploegleider Koos Moerenhout genoot volop. “Tien kilometer voor de finish was eigenlijk al duidelijk, dat het binnen was. Lucinda had een goede cadans en dat werd echt niet minder”, zag hij. “Ze verzwakte helemaal niet en de overwinning kwam eigenlijk helemaal niet in gevaar. Een hele mooie overwinning en een leuke opsteker voor het laatste deel van het seizoen.”

Lucinda onderstreepte na goede koersen in Parijs en Londen, dat de benen steeds beter worden. De komende week rijdt ze de driedaagse Tour of Norway.

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search