Knappe zege van Lucinda in Zilvermeercross Mol

Na het EK waarin ze op 5 november zilver pakte, had Lucinda een maand zonder wedstrijden gepland. Ze ging wel alleen op trainingskamp op Cyprus en daarna is het altijd maar weer afwachten hoe zo’n maand zonder wedstrijdverband uitpakt. Dat bleek zondag in Mol dus erg goed te zijn. Na een nog matige eerste ronde groeide ze in de wedstrijd. In de laatste anderhalve ronde sloeg ze een gat met de Belgische concurrentes Kim van der Steene en Loes Sels. Een mooie overwinning was het gevolg. Wereldkampioene Sanne Cant ontbrak, maar de bezetting was verder dik in orde.

“Op trainingen voel ik de afgelopen tijd al, dat het goed was, maar de intensiteit op een wedstrijd is zo anders. Pas dan is het een serieuze test”, gaf ze toe. “Het beviel me vandaag heel goed. Mijn start was weliswaar niet heel flitsend, maar daarna vond ik toch snel mijn ritme. De zandstroken gingen goed en ik begon in de tweede ronde al wat op te schuiven.”

Intussen was Katie Compton alleen aan de haal gegaan, maar in de derde ronde zakte de Amerikaanse er een beetje door. Lucinda was intussen bij de twee Belgische rensters aanbeland. Toen ze met Sels en Van der Steene de koploopster achterhaalde, stoomde Lucinda direct alleen door. Niemand kon volgen.

Lucinda: “Van der Steene kwam niet lekker door het zand, maar ze bleek heel sterk op de loopstroken. Dat deed ze beter dan ik. Maar ik had een betere conditie. Het gevoel was heel lekker. Ik kon goed doseren en kwam zo nooit meer in de problemen. Heel lekker om zo aan de decembermaand te beginnen.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search