Knappe wereldbekerzege team Lucinda

Lucinda heeft vrijdag haar tweede wereldbekerzege geboekt. Na de individuele overwinning in de GP Plouay van 2014 was ze dit keer de beste met haar team in de ploegentijdrit van Vargarda in Zweden. Een verrassende overwinning, want Velocio SRAM leek de afgelopen jaren als Specialized Lululemon onverslaanbaar in deze discipline. De Raboploeg was vrijdag 26 seconden sneller dan de topfavorieten.

De ploeg van Lucinda was vorig jaar in dezelfde tijdrit 1:21 langzamer dan de meervoudige wereldkampioenen. Toen verloor Rabo Liv de wedstrijd eigenlijk al in de openingsfase, waarin veel te voorzichtig werd gestart. Dat was vrijdag anders. “De vaart zat er meteen goed in”, constateerde ploegleider Koos Moerenhout, die ook zag dat de ploeg ferm door trok.

Na het eerste meetpunt lag Rabo derde. Maar slechts een seconde achter Velocio en in dezelfde tijd als Boels Dolmans. In het tweede deel sloegen de Rabomeiden keihard toe. Ook al raakte de ploeg Moniek Tenniglo en Kasia Niewiadoma kwijt. Bij het tweede meetpunt hadden Lucinda en haar teamgenoten de leiding overgenomen en aan het einde van de tijdrit bedroeg het verschil met Velocio liefst 26 seconden.

“Wow, supergaaf”, vond Lucinda. “Een mooie overwinning van de ploeg. We hebben ontzetten veel verbeterd met een toch tamelijk onervaren team. Het draaide soepel en er was rust in de ploeg van start tot finish. Als er wat gebeurde, werd er heel rustig op gereageerd en goed gecommuniceerd.” Zondag staat in Zweden een tweede wereldbekerwedstrijd op het programma. Maar nu een normale wegwedstrijd.

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search