In Drentse Acht in dienst van de ploeg

Na drie prima koersen op rij bleek de Drentse Acht zondag niet selectief genoeg voor Lucinda om weer om de prijzen mee te knokken. In de snelle harde wedstrijd kon ze nochtans wel haar werk doen voor de ploeg, die inzette op de Amerikaanse sprintster Coryn Rivera. Het team bleek nog onvoldoende op elkaar ingespeeld om Rivera naar groot succes te leiden, maar de eerste acties waren veelbelovend. Rivera werd vierde in de door Chloe Hosking gewonnen race. Lucinda die veel werk had verzet, liet het in de laatste honderden meter lopen en werd 29e.

Tot de finale probeerde Lucinda het wel. Bij de tweede passage van de VAMberg trok Orica-Scott vol door, maar Lucinda en Coryn Rivera zaten goed mee. Boels was echter niet vertegenwoordigd en dat bleek de doodsteek van wat een interessante vlucht had kunnen worden. Na 110 kilometer trok Team Sunweb het peloton op de kant en dat zorgde voor verdere uitdunning. Veertig rensters bleven over, onder wie meerdere rensters van Team Sunweb.

“Met Coryn hadden we goede papieren in de sprint en dus was het zaak alles bij elkaar te houden”, analyseerde Lucinda na afloop. “Met constante aanvallen van opnieuw Orica-Scott was dat niet gemakkelijk, maar lukte dit uiteindelijk wel.” In de laatste vier kilometer zette Lucinda zich op kop van de groep met als doel nieuwe aanvallen te voorkomen en dus de kaart Rivera in de sprint uit te spelen.

Lucinda: “Bij het ingaan van de laatste kilometer namen we als ploeg de leiding, maar helaas kwamen we niet goed uit, omdat we nog onvoldoende op elkaar zijn ingespeeld. Coryn kwam daardoor te vroeg op kop. Een vierde plaats is mooi, maar een podiumplek was met een beter ingespeeld treintje zeker mogelijk geweest. Ik ben toch blij dat ik vandaag zo voor de ploeg kon werken na al het werk wat de ploeggenotes de afgelopen drie koersen voor mij hebben gedaan.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search