IJzersterke solo Lucinda in Sint-Niklaas leidt tot winst

Ze voelde zich nog niet helemaal in topvorm, maar toch leverde Lucinda zaterdagmiddag in de internationale veldrit van Sint-Niklaas een topprestatie van formaat af. In een ijzersterk deelnemersveld reed ze al in de eerste ronde weg van de concurrentie. Daarna pareerde ze alle tegenaanvallen van met name wereldkampioene Sanne Cant met verve. In de voorlaatste ronde maakte Lucinda een foutje waardoor het nog even spannend werd, maar ze redde het toch.

Al halverwege de eerste ronde waagde Lucinda het erop. Op een strook met een schuine kant nam ze de leiding. Lucinda: “Dat was een mooie plek waar je een groot deel van de rest van het parcours kon zien. Ik zag direct dat Sanne Cant ver van achteren was beland. Ik dacht meteen ‘die kans moet ik pakken’. Ik heb dus doorgetrokken en voor ik het wist was er een gat van bijna twintig seconden.”

Ze moest daarna vol door blijven trappen, maar kon ook haar momenten kiezen. “Dit was geen al te technisch parcours. Veel rechte harde stroken waar ik mijn vermogen goed kwijt kon. En het was ook fijn dat ik een beetje kon blijven volgen wat er achter mij gebeurde. Zo kon ik goed controle houden. Soms liepen ze wat in, maar op een harde strook kon ik weer wat bijtrappen.”

Ze zag wel dat Sanne Cant langzaam oprukte naar de tweede plaats en daar een aanval inzette. “Maar Sanne moest van ver komen en dat had ook veel kracht gekost. Ze kon dus niet doortrekken, waardoor ik een ruime marge kon vasthouden”, vertelde Lucinda. In de voorlaatste ronde ging het toch nog bijna mis. “Ik zette mijn voet op het randje en gleed daardoor weg. Daar verloor ik veel tijd en Sanne kwam ineens dichterbij. Gelukkig kon ik het nog opvangen. Sanne reed een supergoede laatste ronde, maar het verschil was gelukkig groot genoeg.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search