Hopen op minder pech en beter weer

De Trofeo Binda draaide zondag uit op een mooie koers, maar ook in de derde wereldbekerwedstrijd van het seizoen zat het niet mee voor Team Sunweb, de ploeg van Lucinda. Zelf deelde ze niet in de malaise (valpartijen en materiaalpech), maar het wedstrijdverloop verliep niet ideaal voor haar. Ze zat met alle pech voor de rest van de ploeg in de cruciale fase geïsoleerd voorin en moest zo vaak reageren op aanvallen, dat ze in de finale kracht te kort kwam. Haar voormalige ploeggenote Kasia Niewiadoma won na een knappe solo. Voor Team Sunweb en Lucinda is het hopen op minder pech en beter weer. Lucinda: “Ik heb het wel gehad met die kou en nattigheid.”

Al na twintig kilometer sloeg de pechduivel toe voor Team Sunweb. Op een rotonde gingen kopvrouw Coryn Rivera en Ruth Winder onderuit. Rivera kon met steun van een ploeggenote snel terugkeren, maar toen Winder ontdekte, dat haar fiets kapot was, bleek in alle verwarring de ploegleiderswagen al ver vooruit. Dus moest de ploeg al snel met vijf rensters verder.

Na zestig kilometer reed Rivera ook nog eens lek. Het kostte de ploeg veel energie de Amerikaanse weer vooraan te krijgen. Lucinda controleerde in de punt van het peloton. “We waren net op de lokale ronde gekomen en ploegen begonnen aan te vallen. Dit is een ronde waar het dan snel op een lint zit. Ik zat goed van voren, voelde me ook goed, maar moest dus wel op alles reageren, omdat er niemand anders was. Kon dit gelukkig redelijk slim doen, maar het kostte wel de nodige krachten”, vertelde Lucinda.

Verder in de wedstrijd in de heuvelachtige sectoren werd de wedstrijd door met name Canyon zwaar gemaakt. Lucinda: “Ik merkte dat ik niet meer goed genoeg was om met de besten mee te kunnen en langzaam begon ik me steeds minder goed te voelen.” Geluk bij een ongeluk was, dat Coryn Rivera weer kon herstellen van alle inspanningen na de val en lekke band. Lucinda kon nog helpen om het gat met de kopgroep te verkleinen tot ze zelf in de laatste ronde leeggereden moest lossen.

In de spannende finale sloeg Kasia Niewiadoma toe en beloonde ze het werk van haar ploeg met een mooie zege. Wereldkampioene Chantal Blaak en Marianne Vos werden op 21 seconden tweede en derde. Coryn Rivera slaagde er niet meer in zich vooraan te melden. Lucinda reed de koers nog uit, maar bolde op vijf minuten over de streep. “Het is wachten op meer geluk voor de ploeg en wat beter weer voor mijzelf.”

Foto Davy Rietbergen | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search