Hoofdrol Lucinda in Azencross Loenhout

Vijfde in de Azencross van Loenhout. Een resultaat waarvoor Lucinda bij de start van dit veldritseizoen waarschijnlijk direct had getekend, maar gezien het wedstrijdbeeld was het donderdag een beetje te mager. Lucinda maakte namelijk andermaal een uitstekende indruk. De eerste twee rondes dicteerde zij krachtig het wedstrijdgebeuren. Na een val in een gladde bocht was dat echter direct voorbij. In het restant van de koers bleef ze in de kopgroep. Ze werd vijfde. Sanne Cant won.

“Jammer van die val. Maar ik ben tevreden. Het was gewoon zwaar”, constateerde Lucinda na weer een goede veldrit van haar. Ze was eerlijk in haar oordeel over de kansen bij de val, die gebeurde toen ze meer dan tien seconden los was van de concurrentie. “Ik weet niet of ik nog voorop was gebleven zonder val, maar het was wel een stuk moeilijker geweest voor Sanne Cant om mij in te halen. Toen ze bij me kwam, viel ik nog een keer. Dat was wel funest om nog in haar spoor te blijven.”

De solo van Lucinda was niet minder dan indrukwekkend. Ze reed de snelste ronde van allemaal en liep eigenlijk steeds verder weg van de concurrentie, die eigenlijk alleen uit Sanne Cant en Lucinda’s ploeggenotes Thalita de Jong en Marianne Vos bestond. Maximaal was de marge 15 seconden en gezien de kracht van Lucinda en het snelle parcours leek het er niet op dat dat zomaar zou veranderen. Tot ze onderuit schoof. Thalita de Jong leek als eerste aan te sluiten, maar ook zij viel.

Vervolgens nam Sanne Cant de solo-rol van Lucinda over. In de achtervolging bundelden de drie Rabo’s hun krachten. Het verschil met Cant werd ook wel wat kleiner, maar minder dan vier seconden werd het niet. In de slotronde maakte Lucinda een klein foutje met het opdraaien van de weg. Daardoor was ze direct kansloos voor het podium. De wedstrijd in Loenhout was Lucinda’s laatste in Raboshirt. Vanaf 1 januari rijdt ze voor Sunweb.

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search