Helaas geen superdag Lucinda in Vlaanderen

Eigenlijk is de Ronde van Vlaanderen een prima koers voor Lucinda, met haar veelzijdigheid. Ze had vooraf aan de editie van zondag een goed gevoel, maar het kwam er in de wedstrijd niet uit. In de finale bleven van haar team Rabo Liv alleen Pauline Ferrand Prevot en Kasia Niewiadoma vooraan over. Die reden goed, maar zagen Lizzie Armitstead en Emma Johansson aanvallen. Armitstead won. Pauline werd achtste. Lucinda kwam op meer dan drie minuten binnen.

Ze was er in de finale vooraan dus niet meer bij en haar tactische vermogen werd dan ook behoorlijk gemist. Volgens ploegleider Koos Moerenhout  lieten Pauline en Kasia zich te gemakkelijk aftroeven door de twee toppers die in de aanval gingen. Koos: “Er was even aarzeling en toen was het gebeurd. Rensters van dit niveau die wegrijden, dat mag je eigenlijk niet laten gebeuren.” Volgens Koos bleek na de aanval dat de conditie van de Raborensters wel in orde waren, want echt groot werd het verschil niet. In de finale reed Kasia solo bijna het gat dicht.

Maar dus zonder Lucinda, die zich goed voelde, maar toch iets miste in deze editie van Vlaanderens mooiste. “Ik voelde mij vandaag niet slecht, maar kon op de een of andere manier mijzelf niet genoeg pijn doen op het moment dat het moest. Uiteraard erg zonde, want dan rijd je jezelf uit koers. De wedstrijd was erg lang gesloten en niet attractief wat natuurlijk ook niet erg in mijn voordeel was. Maar goed, dat is natuurlijk niet een excuus om dan niet mee te kunnen.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search